¿TE PODEMOS AYUDAR?/ET PODEM AJUDAR?
Consúltanos/Consulta'ns »

Llámanos/Truca'ns:
608 23 67 05

Recerca de paraules clau - Posicionament Web i SEO Girona

Qualsevol projecte SEO que vulgui tenir èxit o almenys estar ben encaminat per tenir possibilitats d’aconseguir una evolució positiva en els motors de cerca (especialment a Google), ha de començar amb una bona recerca paraules clau. La raó fonamental és que aquests termes que aconsegueixis després de la teva recerca de paraules clau són els que a mitjà i llarg termini portaran el trànsit gratuït al teu projecte web a les recerques de trànsit orgànic. És a dir, que t’ajudarà a entendre com busquen els usuaris d’Internet en el que vostè pàgina ofereix. Aquesta informació és molt valuosa, ja que gràcies a aquesta recerca de paraules clau podràs plantejar-te el projecte des de l’estratègia digital, el que implica un treball ben fet des del principi.

Una investigació de paraules clau és una cosa molt delicat ja que ha de mantenir un equilibri entre el que una pàgina ofereix i com és aquest servei o producte sol·licitat pels seus possibles clients (patrons de recerca). I si aquest equilibri no fos prou complex, cal tenir en compte les dificultats que un o altre terme puguin tenir a l’hora de posicionar-se en la SERP. No és el mateix plantejar-se una pàgina sobre la base del treball d’optimització de paraules clau amb moltes recerques (però molta competència), que amb poques recerques (i poca competència).

I hi ha un problema afegit, tots els SEOs fan (fem) les mateixes investigacions, de manera que les dificultats per posicionar són màximes ja que tots juguem amb els mateixos termes. Òbviament això és una exageració, però no creus que l’originalitat en la investigació paraules clau et podria portar a termes que no imaginaves ?. El desenvolupament d’un negoci digital té molt a veure amb l’estratègia (tot, diria jo), i amb la investigació de competidors, de paraules clau … ¿No et sembla que ser original en aquests punts pot ser un avantatge?

Si la teva pàgina té un Domini potent a nivell d’autoritat, tampoc necessites destruir-molt. En competència amb la mateixa keyword sempre tindràs un puntet extra per l’autoritat de la teva Domini. Però si el teu projecte és nou o tens poca autoritat … necessites fer alguna cosa diferent. No parlem d’estratègies de guerrilla, growth hacking o alguna cosa extraordinàriament disruptiu, però: “Si vols resultats diferents no facis sempre el mateix”. A. Einstein

Imagina trobar una paraula clau que s’adapti al teu producte, amb una competència baixa i una demanda interessant. La teva trànsit de cerca orgànica creixerà ràpidament! Molts SEOs utilitzen la recerca de paraules clau per calcular el trànsit potencial que poden rebre. Però altres utilitzen la recerca de paraules clau per entendre als seus lectors i als seus potencials clients. Si ets capaç d’entendre això la teva recerca paraules clau acabarà sempre en bon port. El més important és entendre els patrons de cerca del teu públic objectiu.

Analitza les pàgines per a estudiants

La destinació dels esforços en Màrqueting online és vendre alguna cosa i en moltes ocasions aquesta venda de producte o servei està relacionada amb el coneixement. No és menys cert que molts d’ells busquen un coneixement gratuït i es xopen de tot el que poden a Internet. Segueixen blocs, estan en fòrums, fan cursos gratuïts, etc …

Això no és un problema perquè el que de veritat estigui interessat segur que pagarà per un coneixement d’un altre nivell. I en aquestes escoles que ofereixen cursos en línia podràs trobar una bona guia sobre com realitzar una investigació paraules clau. No importa el sector, però és evident que hi haurà sectors on hi hagi molt més per analitzar i altres amb menys llocs on treure idees Pensa que aquestes pàgines estan creades pels experts en aquest nínxol. El normal és que hagin escrit, pensat i ensenyat durant anys sobre aquest nínxol específic i et porten un bon avantatge en saber com busca la seva audiència.

Analitza els cursos més populars, estudia les classificacions que fan segons temàtiques i segons nivell de dificultat, segons titulacions ofertes, etc … Fixa’t que paraules estan en negreta o que frases destaca l’autor. Ja tens una llista de termes rellevants, però també pots analitzar les lliçons de cada curs, les assignatures, o els temes en què estan dividits. Segur que completaràs la llista inicial amb un bon nombre de termes nous i enriquiràs molt la recerca de paraules clau original.

En moltes empreses de formació en línia hi ha cercadors interns i tenen disponible la funció d’autocompletar. Són els suggeriments que fan des de la pròpia web … no creus que són molt interessants? Analitzar-les et estalviarà molta feina en el teu investigació paraules clau.

Esbrina el que busquen els teus lectors i dóna’ls respostes !!

En una investigació paraules clau les keywords més important sortiran dels teus propis lectors i usuaris. Actualment hi ha alguna eina que permet analitzar què busquen els usuaris d’Internet en relació a un tema específic.

faqfox.com

És una bona eina per aconseguir idees. Introdueixes una paraula clau i una categoria i l’eina t’ofereix un llistat de pàgines amb aquest tema. El més interessant és el llistat de preguntes i “fils” en diferents fòrums i amb el link específic. És una manera senzilla d’aconseguir nous termes potencials per la teva recerca paraules clau. cal anar amb compte perquè pot ser una mica caòtic per la quantitat d’informació, però és molt interessant.

Free keyword density tool de SeoBook

L’eina anterior no traurà tot el que hi ha disponible sobre aquest terme, però et facilitarà nous espais en el teu nínxol en els quals fer una investigació més profunda. Aprendràs el llenguatge utilitzat, els temes més freqüents, i amb aquesta eina podràs analitzar la densitat de paraules clau, cosa que et donarà una visió dels termes més usats en el sector.

Llocs de preguntes i respostes com www.quora.com, o answers.yahoo.com, són interessants ja que els seus algoritmes permetin mostrar-te els temes per popularitat, a més segurament estan sub categoritzats. Són pàgines amb tot tipus de continguts que fàcilment poden distreure’t, però hi ha molta informació que neix de la expontaneidad en el seu ús.

Juga al “Roba paraules” amb els teus competidors més potents

Competir amb les paraules clau que utilitzen els llocs de molta autoritat no té sentit, però si estudies seus articles veuràs com a més de la keyword principal, utilitzen moltes paraules claus secundàries que poden ser molt interessants per a tu! Si crees contingut sobre aquestes paraules clau secundàries tindràs una bona opció de millorar el teu posicionament. Utilitza el planificador paraules clau, busca idees des de la pàgina de destinació de la teva competència i tindràs un llistat sobre les paraules que posiciona aquesta pàgina específica. Una font d’idees inesgotable per a la teva recerca paraules clau.

Twitter és un filó per a la teva recerca de paraules clau

Tot el que es mou a Internet és conscient que Twitter és una plataforma molt poderosa. En primer lloc per seguir a persones influents del teu sector, estar al dia de les novetats i també per fer contactes interessants. Però si vas una mica més enllà dins d’aquesta plataforma, veuràs que també pot ser un bon aliat per descobrir paraules clau que incloure a la teva investigació paraules clau i portar-la a un altre nivell. Els Xats de Twitter són una de les opcions més importants en aquest sentit.

Quan es parla d’algun tema a Twitter, s’organitza incloent un hashtag (#) dins de cada tweet. Es aquest manera altres usuaris poden buscar aquest hashtag i veure els últims resultats sobre el tema i interactuar amb ells. Per treure partit als xats tens eines específiques com:

TweetChat | Twitterfall | Twubs

El seu funcionament és senzill, introdueixes un hashtag i es veuen els tweets recents d’un altre usuari.

La idea fonamental per a treure partit al teu recerca de paraules clau amb aquestes eines, és observar i analitzar aquestes converses. Així trobaràs respostes a dubtes, o temes destacats que segur que són un extra per la llista de termes. Analitzant aquests xats de Twitter podràs intuir alguns hasthtags amb els quals fer noves recerques. Aquí hauràs de treballar amb la intuïció, fent combinacions de paraules o imaginant com podrien denominar-se alguns temes. És una tasca més intuïtiva que científica, però una mica d’imaginació no li fa mal a ningú, i serà sens dubte una forma d’arribar a termes clau exclusius. Aquesta forma d’anàlisi s’anomena escolta de mercat, i és possiblement, una de les alternatives més interessants. No només perquè et permet descobrir molts termes, sinó perquè t’ajuda a detectar tendències, el que permet que el teu contingut sigui escrit en base a futures recerques.

Tingues el teu propi ventall d’eines i accions

Cada mètode per a la teva recerca de paraules clau té les seves limitacions. Els mètodes més tradicionals o aquests tips que t’hem comentat són susceptibles d’arribar fins a un punt, però no més enllà. Per tant no et limitis a una metodologia específica o una eina concreta. Canvia la forma d’analitzar les keywords que necessites d’un treball a un altre. Compara eines i prova-ho tot. Cap opció és excloent i hi ha moltes eines (a més de les indicades) que et donaran més opcions !!

keywordtool.io

Escriu una paraula clau i sortirà una llista de suggeriments. A més podràs seleccionar entre alguns motors de cerca específics, països i idiomes. En la versió gratuïta et dóna un llistat de paraules relacionades i en la versió Premium tindràs més volum de recerca, CPC i Nivell de competència de cada terme. Una alternativa al planificador de paraules clau d’AdWords.

ubersuggest.org

Una altra alternativa molt interessant que et permet a més aconseguir suggeriments sobre suggeriments. És completíssima !!

Ubersuggest

Una darrera recomanació

Una completa recerca de paraules clau et permetrà crear una llista de centenars o milers de termes rellevants. Però això és poc útil fins que analitzis el nivell de competència de cada paraula clau. No t’obsessionis amb les paraules més “típiques”, si el seu nivell de competència és alt pensa bé els recursos que necessitaràs per aconseguir-los. Segurament en tot tipus de mercat hi ha termes que els “grans” han descartat però poden ser genials per a tu. El Long Tail és el futur !!

El planificador de paraules clau de Google és una eina extraordinària … però si tothom la fa servir, els resultats sempre seran els mateixos. La investigació de paraula clau és molt més que escriure un terme al planificador de Google i descarregar els resultats. Per això ens encantaria saber com ho fas tu i així poder tenir més opcions i ser millors SEOs !!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.