¿TE PODEMOS AYUDAR?/ET PODEM AJUDAR?
Consúltanos/Consulta'ns »

Llámanos/Truca'ns:
608 23 67 05

Aconseguir enllaços - Posicionament Web i SEO

Indubtablement aconseguir enllaços seguirà sent un dels elements claus en el SEO del present i del futur. De la mateixa manera, la capacitat de Google per detectar els enllaços manipulats o antinaturals serà cada vegada més gran. Per aquest motiu, un bon SEO que busqui el posicionament en cercadors d’un projecte a llarg termini hauria de centrar els seus esforços en buscar els mitjans necessaris per aconseguir enllaços de forma natural, que evitin penalitzacions i que li assegurin a Google que el lloc és segur i una bona proposta. O el que és el mateix, desenvolupar accions de construcció del perfil d’enllaçat, linkbuilding, de White Hat SEO. Amb aquesta forma de treballar agradaràs a Google i veuràs com el teu projecte millora en la SERP.

Ja hem comentat que els enllaços externs són un dels pilars en què es basa el posicionament. Google no està en contra d’aconseguir enllaços, sense ells no tindria molt sentit la seva existència. El que passa és que vol que aquests enllaços siguin guanyats no comprats, siguin naturals no forçats, i que es basin en un contingut tan especial, que es comparteixi de forma gairebé inevitable per les teves seguidors, els teus lectors, etc … Anem, aconseguir enllaços de forma natural, on el “diners” no intervingui. T’oferim algunes idees perquè puguis fer un treball de linkbuilding de White Hat SEO i aconseguir enllaços sense risc a patir penalitzacions de cap tipus.

El White Hat (dins el SEO), és un terme que reuneix una sèrie de tècniques totalment alineades amb els gustos de Google. El que implica realitzar un treball de posicionament “dins del que Google recomana”. Per a nosaltres, com a Agència de SEO, és l’única manera de treballar el SEO que realitzem. És una forma de treballar sense risc a penalitzacions per males pràctiques i l’adequada per a projectes duradors. En contra partida, el Black Hat, aglutina algunes tècniques de SEO en el límit del que Google permet. M’agradaria aclarir, abans de res, que el límit, moltes vegades ho ha anat marcant Google segons ha detectat pràctiques abusives. I aquestes són les pràctiques que van considerant-se de Black Hat.

Aprofita’t de qui còpia teus arxius

Saps de sobres que a Internet hi ha de ser original, crear continguts únics, citar les fonts, citar els autors dels arxius (fotos, vídeos, etc …) que puguis utilitzar, etc … Respecte al tema de l’autoria i els drets d’autor hi ha molts núvols i clars. Si has creat una imatge, per exemple, per al teu bloc, és molt possible que en algun moment algú la copieu per usar-la en un altre lloc. Normalment sense donar crèdit a l’autor. Si no et dediques a la creació d’aquest tipus d’arxius com a professió, no és tan greu. Però pots treure-li partit.

Precisament aquesta petita maldat de qui et còpia és una bona possibilitat d’aconseguir enllaços. Si descobreixes que han fet servir una imatge, un gràfic o qualsevol document visual de la teva creació, pots dirigir-te al “culpable” i sol·licitar-li que, almenys et enllaç. Això no deixa de revertir en l’objectiu de Google, crear contingut de qualitat, interessant i únic i els enllaços vindran “sols”. Prepara gràfics i imatges personalitzades i ja tindràs la primera pedra col·locada.

Per poder cercar els teus arxius a Chrome, posa’t sobre la imatge i prem botó dret. En el llistat d’opcions tria “busca aquesta imatge a Google” i tindràs el llistat de les URL que estan fent servir aquesta imatge. Si veus que algun no et cita … ja saps, a per la teva merescut enllaç !!

aconseguir enllaços

Espia als teus competidors

No és gens estrany per a les teves orelles, si et dic que quan tractes de millorar el teu posicionament en els resultats de cerca orgànics, la teva missió és sortir per sobre de la competència. És a dir, que aconseguir el número u en la SERP té una doble satisfacció, haver arribat i a haver tret als teus competidors. Amb aquesta premissa, els perfils d’enllaços de la teva competència, t’agradi o no, et interessen. Així podràs buscar-hi un link per a tu i aconseguir enllaços que no sabies ni que eren possibles!!

aconseguir enllaços 2

Usant l’eina de Ahrefs podràs buscar amb facilitat els enllaços de la teva competència, i després podràs exportar un llistat en Excel amb diverses variables que qualifiquen aquests links, com: Valoració de (Ahrefs), DA (Moz, Citació (Majestic), o Pagerank.

Amb aquestes dades ja podràs observar des d’on enllacen al teu competència i sol·licitar d’alguna manera aquests enllaços.

aconseguir enllaços 3

Sal de l’anonimat per aconseguir enllaços!

No facis cas als “gurus” que et asseguren que un bon contingut es mou sol. Un bon contingut és una primera pedra perfecta. Però per tenir èxit amb el màrqueting en qualsevol negoci (i per descomptat en el món digital), cal involucrar. Has de connectar-te i sortir a la palestra. Construeix la teva marca amb la teva presència en els millors blocs i fòrums del sector. Presenta’t davant els més influents de la teva nínxol i mostra la teva web i el teu treball. No tinguis por de donar-te a conèixer, ni a les crítiques, ni a sentir que et dirigeixes a gent que en sap més. De tot s’aprèn i tot és vàlid per completar un perfil de professional més complet.

Participa en les discussions dels fòrums i comenta articles que de veritat et interessin i als quals puguis aportar alguna cosa amb els teus comentaris. D’aquesta manera podràs aconseguir enllaços en deixar el teu link (sempre que ho permetin, no siguis comercial). Però sobretot podràs donar-te a conèixer perquè un altre que fan el mateix que tu puguin saber que existeixes i et puguin visitar. Ja saps que aquests enllaços són nofollow, alguna cosa que el teu perfil d’enllaços agrairà molt!

Multiplica el teu contingut

El teu contingut pot ser molt interessant, però potser no estigui en el format adequat per la teva audiència. O podria ser que part dels teus seguidors prefereixin rebre-ho en formats variats. Has esprémer totes les opcions i així els teus visitants i potencials clients tindran diferents opcions per consumir el que els ofereixes. Alguns usuaris poden gaudir llegint tutorials complets amb text directe, mentre que altres poden preferir un format més visual, com un vídeo o una infografia.

Reassignar teu contingut és una gran manera per arribar a noves audiències i recollir alguns enllaços interessants. Per exemple, un text d’un bloc podria també presentar-se en forma de vídeo (Youtube, Vime), o en diapositives (Slideshare), en infografia, etc … Tots els formats són vàlids, interessants i eficaços. Només has de trobar el que més interessa al teu públic objectiu i oferir-des de tots els canals que puguis.

Troba enllaços trencats

El món web és un lloc canviant, amb llocs web apareixent i desapareixent constantment. S’han començat projectes i s’han abandonat després d’un parell d’anys, fins que ha arribat a perdre el Domini. És una bona notícia perquè significa que hi ha enllaços trencats per tot arreu, I es poden solucionar! Si busques ara “voluntariat inurl: links”, tries un resultat de la SERP i passa l’extensió de Chrome de “Check my Links”, veuràs el resultat dels links d’aquesta pàgina que estan trencats.

Tenim 2 opcions, posar-nos en contacte amb la pàgina i fer de bons samaritans informant-los que hi ha un enllaç trencat, i demanant-los que el substitueixin per un cap a la nostra pàgina. O agafar cada un dels enllaços trencats i tornar a fer servir Ahrefs per analitzar el domini al qual es dirigeixen i veure si pot ser interessant comprar-lo, si està lliure.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.